Σπιτικά μπιφτέκια λαχανικών, ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι δεν τρώτε πραγματικό μπιφτέκι. 

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 30 ml. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γρ. βρώμη
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 6 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ψιλοκόψουμε τα υλικά μας.
Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και τη βρώμη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας ώστε να αναμιχθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα περίπου να σταθεί.
Αυτό το κομμάτι είναι πολύ σημαντικό γιατί η βρώμη θα απορρηφήσει τα υγρά της ζύμης και θα μπορέσουμε να πλάσουμε τα μπιφτεκάκια πιο εύκολα. Πλάθουμε τη ζύμη σε 6 μπιφτεκάκια. Βάζουμε λίγο λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπιφτεκάκια για λίγα λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψήνουμε τα ψωμάκια μας στην τοστιέρα. Παίρνουμε ενα κομμάτι ψωμιού και τοποθετούμε το μπιφτέκι λαχανικών, προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας όπως : μαρούλι, ντομάτα, λάχανο. Κλείνουμε το burger με ένα άλλο κομμάτι ψωμιού.