Tάρτα με καραμελωμένα καρύδια απο τον σεφ Στέλιο Παρλιάρο

Πρόκειται για μια φανταστική,πεντανόστιμη  και πανεύκολη συνταγή τάρτα με καραμελωμένα καρύδια 
που πιστέψτε με,δεν θα αρκεστείτε σε ενα μόνο κομμάτι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Τοποθετούμε στο μίξερ – το παγωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, τα ολόκληρα αυγά, τον κρόκο και το αλάτι . Ζυμώνουμε έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά ώστε να καραμελώσει. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν πάρει σκούρο χρώμα η καραμέλα, ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το μέλι και τα καρύδια. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε μία αντικολλητική επιφάνεια να κρυώσει ελαφρά και γεμίζουμε την τάρτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε δύο δίσκους. Τοποθετούμε τον έναν, ως βάση, σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και ύψους 4-5 εκατοστών. Ανοίγουμε την ζύμη ξανά και κόβουμε μία μακρόστενη λωρίδα για να καλύψουμε τα τοιχώματα από το τσέρκι. Πιέζουμε καλά, ώστε να ενσωματωθεί η βάση της ζύμης με τις πλαινές λωρίδες. Αδειάζουμε τη γέμιση με τα καραμελωμένα καρύδια και καλύπτουμε την επιφάνεια με τον δεύτερο δίσκο ζύμης. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.