Διακοσμητικές ιδέες με άποψη

Δείτε μερικές ακόμα διακοσμητικές ιδέες που μπορούν να ανανεώσουν την εικόνα του χώρου σας με απλό και οικονομικό τρόπο.

Tο κομοδίνο μπορεί να αποκτήσει νέα εμφάνιση και στιλ με ένα κομμάτι καθρέφτη. Eπενδύστε την επιφάνεια και το συρτάρι με δύο κομμάτια καθρέφτη (θα τον παραγγείλετε στις διαστάσεις του επίπλου). Kολλήστε απευθείας πάνω στο ξύλο τα κομμάτια με την ειδική κόλλα για καθρέφτες. Ένα νέο χρώμα, αλλά και ένα κρυστάλλινο πόμολο θα το μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά!
thehomeissue_DiakosmitikesIdeesA_01
Σκεφτείτε πού θέλετε να βάλετε καθρέφτη και μετρήστε σωστά τις διαστάσεις.
2. H ξύλινη πόρτα της εισόδου χρειάζεται φρεσκάρισμα; Ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα (τις αποχρώσεις του ξύλου) και τολμήστε να τη βάψετε με μια πιο δυναμική απόχρωση. Ένα σκούρο γκρι χρώμα θα της προσδώσει ένα νέο βιομηχανικό «χαρακτήρα» και μια πιο σύγχρονη εμφάνιση.
3. Δώστε στα απλά ράφια του μπάνιου μια ρετρό πινελιά με μία κορνίζα. Mετρήστε τις διαστάσεις της παλιάς κορνίζας που έχετε και αγοράστε τα ράφια στην εσωτερική διάσταση της κορνίζας. Χρειάζεστε τέσσερα ακόμα κομμάτια τα οποία θα "κλείσουν" περιμετρικά τα ράφια και θα δέσουν όλα τα στοιχεία μαζί. Βάψτε τα σε μια παστέλ απόχρωση που ταιριάζει στο συγκεκριμένο ύφος ή ακόμα και με ένα έντονο χρώμα και κάντε τη διαφορα!
Οποιαδήποτε κορνίζα από ένα παλιό καθρέφτη ή κάδρο είναι ιδανική για την κατασκευή σας.
Οποιαδήποτε κορνίζα από ένα παλιό καθρέφτη ή κάδρο είναι ιδανική για την κατασκευή σας.
4. Mην πετάτε τα παλιά ξύλινα ή φερ φορζέ έπιπλα κήπου. Aν τα τρίψετε και αφαιρέσετε το παλιό χρώμα, μπορείτε να τα φρεσκάρετε με έντονες ή και παστέλ αποχρώσεις και να τα μετατρέψετε σε μοντέρνα έπιπλα που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας.
Τα έντονα χρώματα κάνουν τα μεταλλικά αντικείμενα σε μια στιγμή πιο σύγχρονα.
Τα έντονα χρώματα κάνουν τα μεταλλικά αντικείμενα σε μια στιγμή πιο σύγχρονα.
5. Mια έξυπνη κατασκευή με αποθηκευτικούς χώρους μπορεί να αναβαθμίσει την είσοδο του εξοχικού και γιατί όχι και του σπιτιού στην πόλη. Μία κρεμάστρα κατά μήκος του τοίχου και μια κατασκευή παγκάκι - παπουτσοθήκη θα «γεμίσουν» τον κενό τοίχο, ενώ παράλληλα θα χρησιμεύσουν για να τακτοποιείτε εύκολα τα πανωφόρια, τα παπούτσια και ό,τι άλλο επιθυμείτε.
thehomeissue_DiakosmitikesIdeesA_04
Σκεφτείτε πρακτικά αλλά δημιουργήστε με άποψη.

1. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά ακόμη και η αντικατάσταση των παλιών με νέα πόμολα μπορεί να φέρει μια νότα ανανέωσης στην κρεβατοκάμαρα. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πόμολο για κάθε φύλλο ή συρτάρι. Στο εμπόριο κυκλοφορούν σε μεγάλη γκάμα σχεδίων και υλικών: πόμολα σε σχήμα λουλουδιών, κρυστάλλινα, πλαστικά τύπου ρετρό, ίνοξ, ξύλινα κ.λπ.
thehomeissue_diakosmitikes_idees2_01
Για ακόμα πιο ριζική αλλαγή, εκτός από τα πόμολα μπορείτε να επέμβετε και στο χρώμα.
2. Mια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά! Aλλάξτε τους παλιούς διακόπτες με νέους - μεταλλικούς, ξύλινους, χρωματιστούς, επιλέγοντας αυτούς που ταιριάζουν με το στιλ της διακόσμησης του χώρου. Mπορείτε να επιλέξετε για κάθε δωμάτιο διακόπτες σε διαφορετικό σχέδιο και υλικό, ανάλογα με το τι ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο.
thehomeissue_diakosmitikes_idees2_02
Πρωτοτυπήστε στους διακόπτες, άλλωστε δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να επιβάλλει να είναι ίδιοι όλοι οι διακόπτες του σπιτιού.
3. Bγάλτε τα αξεσουάρ κουζίνας από τα ράφια και τα ντουλάπια και κρεμάστε τα από ένα μεταλλικό διάτρητο πάνελ. Προσαρμόστε σε αυτό γάντζους, ράγες και ράφια και μετατρέψτε το σε πολύτιμο «σύμμαχο» του στιλ αλλά και των μαγειρικών σας δραστηριοτήτων. Εκτός του ότι θα κερδίσετε πολύτιμο χώρο στα ντουλάπια σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο για σας να βρίσκετε αυτό που χρειάζεστε κάθε στιγμή.
thehomeissue_diakosmitikes_idees2_03
Μπορείτε να βάψετε το πάνελ όποιο χρώμα θέλετε και να το προσαρμόσετε στις διαστάσεις που επιθυμείτε.
4. Αν αυτή η ιδέα σας φαίνεται υπερβολική για ένα διαμέρισμα, μπορείτε να δοκιμάσετε την εντυπωσιακή αυτή αλλαγή του δαπέδου στο εξοχικό σας, όπου το πάτωμα ίσως είναι φθαρμένο και χρειάζεται φρεσκάρισμα. Aν επιλέξετε τη συγκεκριμένη πρόταση, θα πρέπει να έχετε μετρήσει και υπολογίσει προσεκτικά τις διαστάσεις του σχεδίου πριν την εφαρμογή των χρωμάτων. Xρησιμοποιήστε χαρτοταινία πριν βάψετε, όπως θα κάνατε και στον τοίχο!
Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι ξεχωριστό στο ξύλινο πάτωμα;
Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι ξεχωριστό στο ξύλινο πάτωμα;