Απίθανα κόλπα για το καθάρισμα του σπιτιού

Είναι πιθανότατα η πιο βαρετή/ λιγότερο δημιουργική/ περισσότερο μάταιη δουλειά που έχει να κάνει κάθε άνθρωπος στη ζωή του: 
Αφιερώνεις δύο ώρες στο καθάρισμα του σπιτιού σήμερα, και αύριο υπάρχει πάλι δουλειά που πρέπει να γίνει. Μην απελπίζεστε, όμως: Συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο απίθανα κόλπα για να καθαρίσετε σωστά, οικονομικά, αποτελεσματικά και (όσο το δυνατόν πιο) γρήγορα το σπίτι.


Στην κουζίνα - Βάλτε τα σφουγγάρια σας στον φούρνο μικροκυμάτων. Δύο μόνο λεπτά αρκούν για να σκοτώσετε το 99% των βακτηρίων που μαζεύουν.
- Χρησιμοποιήστε ξύδι για να απομακρύνετε τα άλατα από την βρύση, τον νεροχύτη και τις ανοξείδωτες επιφάνειες της κουζίνας σας.
- Κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε τη σχάρα σας με το εσωτερικό του κρεμμυδιού για να την κάνετε αντικολλητική. Από εδώ και πέρα, το καθάρισμά της θα είναι παιχνιδάκι.

Στο μπάνιο - Ανάψτε ένα σπίρτο και αφήστε το να καεί ολόκληρο. Κάνει θαύματα ενάντια στις δυσάρεστες οσμές όταν δεν έχετε χρόνο για μια «επιχείρηση καθάρισμα μπάνιου» (επειδή, για παράδειγμα, σας προέκυψαν έκτακτες επισκέψεις).
- Περάστε τους καθρέφτες με μια στεγνή πλάκα σαπουνιού, και εν συνεχεία σκουπίστε με ένα καθαρό ύφασμα. Θα εμποδίσει σημαντικά το θόλωμα από τους υδρατμούς.
- Απομακρύνετε την βρωμιά που μαζεύεται στις ενώσεις των πλακακιών, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα που θα φτιάξετε μόνοι σας, με ¼ της κούπας λευκαντικό πλυντηρίου και ¾ μαγειρική σόδα. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι με σκληρή επιφάνεια.
- Αφήσατε τις πετσέτες στο πλυντήριο για ώρες, και απέκτησαν αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά βρεγμένης πετσέτας που δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε με τίποτα; Βάλτε τις στο πλυντήριο με μία κούπα ξύδι αντί απορρυπαντικού, και πλύντε τις με ζεστό νερό. Στην απίθανη περίπτωση που η μυρωδιά δεν εξαφανιστεί (επειδή η κατάστασή τους είναι σοβαρή) επαναλάβετε το ίδιο με μισή κούπα μαγειρική σόδα. Στεγνώστε τις καλά και θα μυρίζουν απόλυτη φρεσκάδα.

Στο σαλόνι - Το «ταυ» που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα παράθυρα είναι εξαιρετικά πρακτικό για να αφαιρείτε τις τρίχες των κατοικιδίων από χαλιά, ριχτάρια, καναπέδες και λοιπά έπιπλα.
- Εναλλακτικά, για την ίδια δουλειά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα γάντια της κουζίνας που λειτουργούν σαν μαγνήτης για τις τρίχες μόλις βραχούν λίγο.
- Καθαρίστε τις ξύλινες επιφάνειες με ένα μείγμα από ¼ της κούπας ξύδι και ¾ της κούπας ελαιόλαδο. Κάνει θαύματα σε σημάδια και γρατζουνιές στο ξύλο.
- Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα ξύλινα έπιπλα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε ένα ελάχιστα βρεγμένο ύφασμα επάνω τους και να το σιδερώσετε. Αναλυτικές οδηγίες βρήκαμε εδώ.

Στην κρεβατοκάμαρα - Ξέρατε ότι το κιτρίνισμα στα μαξιλάρια προκαλείται από τον ιδρώτα (που ναι, περνά μέσα από τις μαξιλαροθήκες όταν κοιμόμαστε); Πλύνετε τα μαξιλάρια σας στο πλυντήριο, και δείτε τα να αστράφτουν από καθαριότητα –βήμα προς βήμα οδηγίες βρήκαμε εδώ.

Και γενικότερα… - Μπορείτε να πλύνετε τα μικρά παιχνίδια των παιδιών, τα μπρελόκ σας ή οποιοδήποτε μικροαντικείμενο, απλά τοποθετώντας τα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη την οποία θα κουμπώσετε πριν τοποθετήσετε στο πλυντήριο.
- Ρίξτε αλάτι στη σιδερώστρα (ή σε μια μαξιλαροθήκη που θα τοποθετήσετε πάνω στη σιδερώστρα) και σιδερώστε χωρίς ατμό για να καθαρίσετε το σίδερό σας.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη