Μαγευτικά Χριστούγεννα στην Νεα Υόρκη

Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφτεί κανείς τη θρυλική «New York –New York» όπως ερμήνευσε ο Frank Sinatra.
 Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες στο σινεμά και έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την φαντασία των σύγχρονων ανθρώπων,μετατρέπεται σε μια "χριστουγεννιάτικη πόλη των θαυμάτων".


Εκει θα δείτε το παγκοσμίου φήμης Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Rockefeller Center ένα από τα βασικά αξιοθέατα των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη.

 Κάθε χρόνο, το δέντρο επιλέγεται προσεκτικά, κόβεται, και έρχεται στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης περίπου στις αρχές Νοεμβρίου.

 Εκατομμύρια κατοίκων και επισκεπτών της Νέας Υόρκης έρχονται να θαυμάσουν το μεγαλοπρεπές δέντρο κάθε περίοδο των γιορτών.



 Τις στολισμένες βιτρίνες με τα πολύχρωμα λαμπάκια στην Fifth Avenue με τα παγκοσμίως γνωστά καταστήματα οίκων μόδας

 Τις εντυπωσιακές βιτρίνες των Barney's στην Madison Avenue και 61st Street

 Τι φαντασμαγορική βιτρίνα με τις κούκλες στο Bergdorf Goodman στην Fifth Avenue και 57th Street
 Την παραμυθένια Bloomingdale's στην Lexington Avenue και 59th Street
Tο κατάστημα με τις μοναδικές βιτρίνες Lord & Taylor - στην Fifth Avenue

Tο εμπορικό κέντρο Macy's στο Broadway και 34th Street.


 Οι παγοδρομίες είναι μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα και μια εορταστική δραστηριότητα που πρέπει να κάνετε αν περάσετε τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη.

 Το γνωστό χειμερινό άθλημα γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό σε μερικά από τα πιο όμορφα σκηνικά που έχει να προσφέρει η πόλη της Νέας Υόρκης!

 Μοιραστείτε το πνεύμα της εποχής με την οικογένειά σας βλέποντας ένα Χριστουγεννιάτικο σόου στη Νέα Υόρκη!

 Η Νέα Υόρκη είναι γνωστή για τα εξαιρετικά της θέατρα, και βλέποντας μια παράσταση είναι ένα "must-do" σε κάθε επίσκεψη.

 Για την εποχή των Χριστουγέννων προσφέρει φανταστικές επιλογές που είναι μαγικές, σαγηνευτικές, και φιλοξενούνται σε μερικά από τα καλύτερα μέρη στη Νέα Υόρκη.

 Μερικά απο αυτά είναι τα ακόλουθα:

1 )Radio City Christmas Spectacular
Τοποθεσία: Radio City Music Hall, at Sixth Avenue and 50th Street

 2) The Nutcracker
Τοποθεσία: David H. Koch Theatre at Lincoln Center

 3)A Christmas Story
Τοποθεσία: The Theater at Madison Square Garden, 7th Ave and 33rd St



The Magic Flute
Τοποθεσία: Metropolitan Opera at Lincoln Center
 Yπάρχουν αρκετές δραστηριότητες στην πόλη τις ημέρες των γιορτών όπως 
μια βόλτα στα Holiday Shops at Bryant Park  ένα εμπορικό κέντρο με είδη δώρων με παγοδρόμιο και ζεστές καλύβες από γυαλί με υπέροχα κιόσκια τροφίμων, κυρίως συγκεντρωμένα γύρω από το σιντριβάνι του πάρκου, που πωλούν μια ποικιλία από λαχταριστές λιχουδιές, ζεστά ροφήματα, ποπ κορν και cupcakes.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Columbus Circle Holiday Market μια μικρή κοινότητα εορταστικών καταστημάτων για να αγοράσετε κάποιο βιβλίο η δώρο.


 Για πιο κατανυκτικά μπορείτε να επισκεφτείται κάποιον θρησκευτικό ναό όπως είναι ο St. Patrick’s Cathedral  ή την Εκκλησία της Αγ. Τριάδας στο Lower Manhattan  και να παρακολουθήσετε τη Θεία λειτουργία την παραμονή των Χριστουγέννων

St. Patrick’s Cathedral
Η Εκκλησία της Αγ. Τριάδας στο Lower Manhattan

Τελευταίο event είναι η περίφημη πτώση της μπάλας,την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Times Square,ένας συναρπαστικός τρόπος που χιλιάδες συγκεντρωμένοι άνθρωποι,αποχαιρετούν το τρέχον έτος και καλωσορίζουν το νέο,με εκατοντάδες πολύχρωμα βεγγαλικά.