Αθήνα
+18...+28° C

OΙ ΙΡΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Και ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη μετέχουν τις τελευταίες ημέρες, στις αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ανακοίνωσε την Τρίτη (02/12/2014) το αμερικανικό Πεντάγωνο.
«Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές με αεροσκάφη F-4 Phantom, τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε αεροπορικές επιδρομές από τα ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr τα ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στόχους τζιχαντιστών στην επαρχία Ντιγιάλα, η οποία συνορεύει με το Ιράν.

Αεροπορικές επιδρομές διεξάγουν καθημερινά στο Ιράκ αμερικανικά αεροσκάφη με την υποστήριξη συμμαχικών μαχητικών από τη Γαλλία, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ στις 8 Αυγούστου και το Σεπτέμβριο ξεκίνησαν παρόμοιες επιδρομές στη γειτονική Συρία.