Αυτό θα είναι το νέο Καλάσνικοφ – Παρουσιάστηκε σε μεγάλη γιορτή στη Μόσχα

Η εταιρεία παραγωγής των Καλάσνικοφ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ανασχεδιασμό του ιδιαιτέρως επιτυχημένου όπλου με σκοπό να προσεγγίσει ξένους αγοραστές.
Το ρωσικής κατασκευής τυφέκιο ΑΚ-47 αλλάζει εμφάνιση αλλά και λογότυπο και η πρώτη παρουσίαση της ανανεωμένης εμφάνισης πραγματοποιήθηκε σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην παγωμένη Μόσχα.
Η εταιρεία επίσης λανσάρει και μία σειρά επωνύμων εργαλείων επιβίωσης.
Η εταιρεία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές εκτός Ρωσίας, βρίσκεται στη λίστα των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τον ρόλο της στην Ουκρανική κρίση. Το Καλάσνικοφ είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα όπλα παγκοσμίως. Το όπλο είναι σχετικά φθηνό, κατασκευάζεται και συντηρείται πολύ εύκολα, παράγοντες που συμβάλλουν δραστικά στη μεγάλη δημοτικότητά του μεταξύ αντάρτικων δυνάμεων παγκοσμίως αλλά και των εθνικών στρατών σε Ασία και Αφρική,γράφει το koolnews.gr στην ιστοσελίδα του.
kalasnikof2-570
Υπολογίζεται ότι έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότερο από 100 εκατομμύρια τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ. Το όπλο που διαδόθηκε όσο κανένα άλλο κατασκευάστηκε από τον αντιστράτηγο της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Καλάσνικοφ που εμπνεύστηκε μετά από τον τραυματισμό του κατά την διάρκεια μάχης με τον Κόκκινο Στρατό.

Το νέο Καλάσνικοφ παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Μόσχα και η κατασκευάστρια εταιρεία, Kalashnikov Concern, έδειξε στο κοινό το νέο λογότυπο του όπλου όπου φιγουράρουν τα αρχικά KC. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σέξι ρωσίδες με μαύρα στενά φορέματα, τριγυρνούσαν ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους, κρατώντας γεμιστήρες AK-47, ενώ ζωντανή ορχήστρα έπαιζε πατριωτική ρωσική μουσική.
kalasnikof1-570
Σύμφωνα με το Russia Today, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει δύο σλόγκαν για την προώθηση του νέου Καλάσνικοφ. Το αγγλικό είναι «Προστασία Ειρήνης» και το ρωσικό «Τα Όπλα της Ειρήνης».
kalasnikof-570
Η εταιρεία αναφέρει ότι πώλησε μόνο το 2014, 140.000 τυφέκια – αριθμός διπλάσιος του προηγούμενου έτους.  Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Αλεξέι Κριβορούσκο, δήλωσε ότι η επιχείρηση αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής με σκοπό η γραμμή παραγωγής να φθάσει στα 300.000 όπλα σε ετήσια βάση έως το 2020.

Οι κυρώσεις της Δύσης που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, έχουν παγώσει παραγγελίες περίπου 200.000 τυφεκίων που προορίζονταν για τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. «Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική για εμάς» δήλωσε ο Κριβορούσκο στους Moscow Times. Οι κυρώσεις έχουν επίσης οδηγήσει στην ακύρωση μιας εκστρατείας μάρκετινγκ σε Χολιγουντιανές παραγωγές, με αστέρες όπως ο Στίβεν Σιγκάλ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.